flower

14 iulie 2013

Saratele cu mac si susan

Aseara am facut 2 tavi de saratele. Buuune, bune de tot. Atat de bune, ca mananci toata ziua si tot nu te saturi. Incercati reteta de mai jos.


Ingrediente:

- 150g branza sarata (eu am pus slab sarata si putina sare, si tot nu au iesit sarate:) )
- 100g unt (jumatate de pachet) la temperatura camerei
- 100g iaurt
- 1 ou (+ 1 ou pentru uns saratelele)
- 1 lingurita de drojdie uscata
- un praf de sare (sau mai mult, daca branza nu este sarata)
- faina cat cuprinde (am folosit 380g faina pentru aluat, si 1-2 maini de faina pentru blatul de lucru) 
- chimen, mac, susan, cascaval sau branza rasa (pentru a presara peste saratele)

Mod de preparare:

- drojdia o dizolvam in putina apa calda si un strop de faina
- adaugam intr-un castron oul, iaurtul, sarea si branza rasa; le amestecam bine si punem untul peste ele
- punem drojdia, adaugam treptat faina si framantam
- trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic

- lasam aluatul deoparte 20-30 de minute, si inainte de pregatirea saratelelor dam drumu la cuptor sa se incalzeasca
- intindeti o bucata de aluat si taiati-o in forma dorita
*o bucata de aluat am intins-o foarte subtire si mi-a iesit o tava de saratele crocante; a doua bucata de aluat am intins-o mai groasa, iar saratelele au iesit mai pufoase
- ungeti saratelele cu ou batut si presarati branza, cascaval, mac, susan sau chimen pe ele
*eu am pus doar branza pe cateva, mac si susan
- bagati tava pentru 15-20 de minute la foc mediu (cand s-au rumenit deasupra le puteti scoate din cuptor)

- daca va raman saratele, le puteti pastra intr-o cutie cu capac, la loc racoros



Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu