flower

23 iulie 2013

Snitele din dovlecei

Aseara am facut o bunatate de snitele din dovlecei. I-am numit asa pentru ca sunt cu ou si faina, chiar daca nu sunt sarati. Seamana cu niste gogosi turtite si au un gust asemanator cu cel al clatitelor. Indiferent de aspectul lor, gustul ne ofera posibilitatea de a-i manca atat cu ceva dulce, cat si cu ceva sarat.

Ingrediente: 
*mi-au iesit 12 snitele potrivite ca marime

- 1 dovlecel mediu
- 2 oua
- 3 linguri de faina pline
- sare
- ulei pentru prajit

Mod de preparare

- dupa ce spalam si curatam de coaja dovlecelul, il dam pe razatoarea mare si il lasam la scurs 10-20 de minute (eu am luat cate o parte din dovlecelul ras si l-am stors cu mainile)
- intr-un castron batem cele 2 oua, adaugam dovlecelul ras, 3 linguri de faina si un praf de sare
- punem intr-o tigaie ulei de un deget si lasam la incins
- cand s-a incins uleiul, punem in tigaie cate o lingura de compozitie si aplatizam usor cu fundul lingurii snitelul care se formeaza

- il lasam la foc mediu sa se rumeneasca pe o parte, apoi il intoarcem si cand este rumenit frumos il scoatem pe un servet
- snitelele sunt foarte pufoase si gustoase
- eu am mancat cu zahar pudra, smantana si gem de prune
- Bubu a mancat cu paine si putina sare presarata deasupra

Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu