flower

13 august 2013

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama pe care am pregatit-o ieri, o am de mai bine de 2 ani notata intr-un caiet. Nu-mi aduc aminte de unde m-am inspirat. Ideea e ca am pregatit-o acum mult timp si mi-a placut enorm, am notat-o si am refacut-o fara sa mai caut si alte retete pe net. De obicei o faceam cu piept de pui, ieri insa, am folosit pulpe inferioare de pui, cu os si piele.


Ingrediente:

- 5 pulpe inferioare de pui sau un piept de pui de 400-500g
- 300g ciuperci
- jumatate de ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- 200ml smantana pentru gatit
- 1 lingura ulei de masline
- 1 pahar de apa sau supa de pui
- patrunjel pentru servit

Mod de preparare:

*pulpele de pui le fierbeti inainte de a le folosi
- ciupercile le taiati felii subtiri
- ceapa si usturoiul le tocati marunt
- intr-o craticioara puneti o lingura de ulei, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati din cand in cand , pana se inmoaie ceapa


- dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugati fasiile de carne pe care le-ati scos de pe oase (pielea am aruncat-o)
*daca folositi piept de pui: dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugati in cratita bucatile de pui, iar cand se albeste puiul adaugati si ciupercile taiate felii apoi continuati cu pasii prezentati mai jos

- adaugati peste fasiile de carne, ciupercile taiate si paharul de apa sau supa (nu turnati tot paharul, puneti intai jumatate si mai adaugati daca este nevoie - ciupercile nu trebuie sa fie acoperite total de apa, pentru ca isi mai lasa si ele apa in timpul fierberii)
- acoperiti craticioara cu un capac si lasati la foc potrivit pentru 10-15 minute, pana se fierb ciupercile si se inmoaie
- cand s-au inmuiat ciupercile adaugati toata smantana si amestecati
- separat intr-un castronel puneti o lingura cu varf de faina, 2 linguri de apa si 3-4 linguri de ciulama din cratita (frecati-le bine pana va iese o pasta, apoi turnati pasta obtinuta peste compozitia din craticioara)
- in timp ce turnati compozitia din castron, amestecati in cratita cu o lingura

- lasati cratita pe foc inca 5-10 minute (amestecand din cand in cand), astfel faina va fierbe si sosul se va ingrosa
- dupa ce a dat in cateva clocote opriti focul si presarati patrunjel tocal deasupra
- se poate servi cu mamaliguta calda


Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu