flower

20 august 2013

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci

Este o reteta pe care am pregatit-o acum ceva timp si de care mi-am amintit in timp ce gateam o ciulama de pui cu ciuperci. Asa ca, mi-am oprit 2 pulpe si 2 morcovi pe care ii pusesem la fiert pentru ciorbita de pui a la grec, 200g de ciuperci si am pregatit o portie mai mare de fripturica.


Ingrediente:
*pentru o portie destul de mare (sau 2 portii mici)

- 200g ciuperci
- 2 pulpe de pui
- 2 morcovi
- 100ml vin alb
- sare, piper, boia dulce
- ulei de masline
- jumatate de ceapa alba
- 4 catei de usturoi

Mod de preparare:

- am taiat ciupercile in felii subtiri, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt
- ciupercile le-am fiert in apa cam 15 minute, pana s-au inmuiat
- pentru ca am folosit morcovii si pulpele de pui din ciorba erau fierte inainte de folosire (deci puteti fierbe intr-o oala cele 2 pulpe de pui si cei 2 morcovi)
- dupa ce au fiert ciupercile le-am scurs de apa, iar pulpele si morcovii le-am scos din apa si le-am lasat putin sa se raceasca pentru a le putea taia
- morcovii i-am taiat felii, iar pulpele le-am folosit intregi (puteti totusi sa scoateti carnea de pe oase)
- am presarat boia dulce pe pulpe
- am pus o craticioara pe foc, cu o lingura de ulei de masline, iar cand s-a incins uleiul am adaugat ceapa si usturoiul si un strop de apa (le-am lasat pe foc si am amestecat pana s-au inmuiat)
- am adaugat apoi pulpele, ciupercile si morcovul taiat
- am pus peste ele 100ml vin alb si putina apa cat sa fiarba putin si sa se combine gusturile (de la ciuperci, morcov, pui si vin) - in jur de 10 minute le-am mai tinut pe foc pentru ca erau deja fierte
- am pus sare si piper dupa gust
- am oprit focul si am lasat craticioara acoperita cu un capac 10-15 minute

*daca nu fierbeti inainte de folosire ciupercile, morcovii si pulpele, va trebui cand le adaugati in craticioara sa puneti mai multa apa, sa le acoperiti cu un capac si sa le lasati la fiert in jur de 45 de min sau pana fierb
*pentru mai multe portii, doar dublati cantitatile
*nu va pot descrie gustul, dar este foarte placuta combinatia de vin cu ciuperci, carne si morcovul dulce.

Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu