flower

15 octombrie 2013

Bulete de cascaval la cuptor

E a doua oara cand fac reteta asta. Am gasit-o pe site-ul edithskitchen si m-a incantat foarte mult. Imi plac pentru ca sunt moi, nu sunt prajite in ulei si se pregatesc foarte repede. Asa cum zice si Edith, se pot da si la copilasi, mai ales daca eliminati sarea din ingrediente.

Ingrediente:
(mi-au iesit 35 de bucati = o tava de cuptor)

- 150g cascaval
- 150g faina
- 100ml apa
- 80g unt
- 2 oua
- un praf de sare


Mod de preparare:

- cascavalul se da pe razatoarea mica (inainte de a va apuca de toate pregatirile)
- intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, se adauga untul si se lasa pana acesta se topeste
- se da craticioara de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca repede cu o lingura
- adaugati si cascavalul ras, amestecati si apoi puneti pe rand cate un ou (tot procesul trebuie facut foarte repede, cat compozitia este calda)
- dupa ce s-au incorporat si ouale, compozitia va avea aspectul unui piure lipicios
- lasati compozitia sa se raceasca
- dupa ce s-a racit, incepeti si formati bilute de aluat, pe care le puneti apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt
(daca vi se lipeste de palme aluatul, mai pudrati-va din cand in cand cu faina si apoi formati bilutele)
- bagati tava in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute, la foc mic
- verificati-le din cand in cand, pentru ca se rumenesc foarte repede si se ard foarte usor
(eu le-am pus pe gratarul cel mai de sus al aragazului si din cauza becului care batea in ele, pareau galbioare, frumusele si lucioase, dar m-am pacalit si s-au prajit putin mai rau)
- daca va mai raman le puteti pastra intr-o punguta sau intr-o casoleta cu capac


Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu