flower

08 octombrie 2013

Piept de pui (fraged) la gratar

Zilele trecute cand am pregatit cartofii la cuptor, in locul celor prajiti in ulei, am facut si cateva bucati de piept de pui pe gratar. Pentru ca am marinat puiul inainte, a iesit foarte fraged si gustos. Puteti incerca reteta, sa-mi spuneti ce parere aveti.

Ingrediente:

- 1 piept de pui
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita de ulei masline
- 1 lingurita sos de soia dulce
- piper
- sare

Mod de preparare:

- pieptul de pui se spala si se taie in bucati, de dimensiunea dorita (eu l-am taiat ca pentru snitele, pentru a-l aseza mai usor pe gratar)
- bucatile se bat usor pentru a rupe fibra, dar nu prea tare ca se face terci foarte repede
- intr-un castron se amesteca sucul de lamaie, mustarul, boiaua, uleiul de masline, sosul de soia, putin piper (un varf de cutit) si o lingurita rasa de sare

- se amesteca bine toate ingredientele, apoi se pun bucatile de piept de pui in sos, se amesteca iar, castronul se acopera cu o folie alimentara si se baga la frigider pentru 2 ore
*sucul de lamaie fragezeste carnea, iar sosul de soia si mustarul ii vor da un gust placut (daca doriti sa iasa mai dulceaga, puteti adauga si o lingurita de zahar)
- scoateti carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a o pune pe gratar
- turnati putina apa in vasul gratarului si puneti-l la incins
- cand s-a incins, ungeti bine gratarul cu ulei si abia apoi puneti bucatile de carne
*cand intoarceti bucatile de carne, folositi un cleste pentru alimente, nu furculita (bucatile se vor rupe destul de usor si se va pierde din zeama)
- frigeti carnea la foc mediu (10-15 minute)
*nu apasati carnea pe gratar pentru ca se va usca; cum ati asezat-o, lasati-o asa pana se face pe o parte, apoi intoarceti-o (eu am intors-o de 2 ori pe o parte si de 2 ori pe cealalta parte, dar cu clestele, nu cu furculita)



*puteti rupe dintr-o bucata de carne cu furculita, pentru a verifica daca s-a facut in interior
- cand este gata scoateti carnea pe o farfurie
- serviti-o calda cu o salata de legume sau cu o portie de cartofi la cuptor

Related Articles

0 comments :

Trimiteți un comentariu